Merre tovább Magyar Péter és Tisza párt? avagy Mi a baj Magyar Péterrel?

2024.06.11.
Ez az írás azoknak szól, akik VALÓBAN TENNI AKARNAK egy VALÓDI VÁLTOZÁS – egy jobb, élhetőbb magyar társadalomért, egy társadalmi világkorszak-változás megkezdése, elindítása – érdekében. És ezért érteni is akarják, hogy
1. mi történik
2. mi miért történik
3. MIT KELL TENNI, hogy ez a változás a JÓ IRÁNYBA induljon el.
Magyar Péter támogatóinak, pártja szavazóinak annyiban szól, amennyiben valóban érdekli őket, hogy milyen két lehetőség áll a pártjuk előtt, és vezetőjüknek mi közül kell választania most, melyik úton mennek tovább. A hazugság útján továbbra is, vagy az igazság útját választják.
Ha meg akarod érteni a helyzetet (meg ezt az írást) előtte azt kell megértened, hogy
1. Mi a baj a demokráciával
2. Mi a baj a diktatúrával – az Orbán vezette, alkotmányellenes diktatúrával.
1. Mi a baj a demokráciával, benne a „nyugat” liberális demokráciájával, a kapitalizmussal?
Ugyanaz, mint a kommunizmussal.
Azt hazudják, hogy a nép hatalma, a nép irányítja az államot, ami a nép érdekében működik.
Ez MIND HAZUGSÁG.
A demokrácia egyik formája (konzervatív, liberális, szocialista, vallási) se néphatalmat jelent, mindegyik A NÉPHATALOM ELLENTÉTE, annak elfajzott, szándékosan meghamisított változata.
A különbséget Arisztotelész már 2300 éve megírta, csak az iskolákban nem azt tanítják.
A néphatalom a többség hatalma a KÖZ-ÉRDEK alapján, a demokrácia pedig egy diktátor vagy az oligarchák társadalmi vagy inkább választási többséggé szervezett (vagy hazudott) hatalma a nép felett a saját MAGÁN-ÉRDEKÜK alapján.
Tehát a demokrácia az a nép fölött uralkodó hatalmi elit (bolsevik párt vagy oligarchia) hazugsága a nép, az emberek félrevezetése és kifosztása érdekében.
2. Az Orbán Viktor vezette diktatúrával meg az a probléma, hogy az alkotmányellenes rendszerét államnak és demokráciának hazudja.
Tehát kétszeresen is hazudnak.
És ebben a hazugságban nem csak a kormánypárt és azok jogászai vesznek részt, hanem az ellenzéki pártok is, és az ÖSSZES JOGÁSZ, mégpedig a HALLGATÁSÁVAL.
Ha a fentieket megértetted, akkor pontosan érted, hogy mi a baj Magyar Péterrel.
Az, hogy ebben a hazug rendszerben nem a rendszer (a hazugság) felszámolását hirdette meg, hanem egy másik hazugságot (a nyugati demokráciát) jelölte ki elérendő útnak. Miközben a nyugati demokráciáknak pont az a baja az I. világháború vége, a weimari köztársaság létrehozása óta, hogy bármikor, rövid idő (egy történelmi pillanat) alatt diktatúra csinálható belőlük, lásd Hitler és Rákosi példáját. Csak a képviselők alkotta „alkotmányt” (valójában állami alaptörvényt) kell megváltoztatni, vagy néhány törvényt kell megalkotni, vagy megváltoztatni a képviselők irányította államban.
(Ebben az írásban nem kívánom elemezni, hogy kinek az érdekében és miért kellett megváltoztatni a pártstruktúrát a diktatúrán belül – Magyar Péter gyakorlatilag ezt tette meg – ebben az írásban az a lényeg, hogy milyen két lehetőség van most Magyar Péter és pártja előtt.)
.
Az egyik lehetőség a mostani irány folytatása. Az alkotmányellenes, jogilag érvénytelen diktatúrán belül pártépítés után részt venni a 2026-os választáson. (Ha akkor lesz még választás.)
Milyen esély lesz ott győzni és Orbánt leváltani?
Ehhez meg a választási rendszert kellene ismerni annak, aki nem a hazugságokban akar hinni.
Röviden.
A magyar választási rendszerben a legnagyobb párt nyer. Ha listán 40% fölött van, és az utána következő párt (vagy összefogás) 30% alatt van, akkor 2/3-al. Vagyis igazuk van azoknak, akik azt mondják, hogy ha most lenne egy előrehozott választás, akkor azt most is a Fidesz nyerné 2/3-al. Tehát senkinek nem érdeke egy előre hozott választás, leginkább a Tisza pártnak nem, hiába beszélt erről Magyar Péter a sajtótájékoztatón.
Ebben a rendszerben a 2002 óta mindig 40% fölött levő Fideszt csak akkor tudták megverni, ha a 3(4) pólusú magyar társadalmat 2 pólusú pártrendszerbe „terelték”. (2002, 2006).
Vagy mi vagy ő jelszóval.
Erről van szó most is. Orbán a diktatúra OGY képviselő választásán akkor győzhető le, ha vele szemben egyetlen párt áll, amelyiknek nagyobb szavazó bázisa van, mint a Fidesz.
De ezzel csak Orbán váltható le, kétharmad sose lesz, amíg a Fidesz 30% fölött lesz.
Vagyis az Alaptörvényhez, a diktatúra rendszeréhez nem tudnak hozzányúlni, azt NEM TUDJÁK MEGVÁLTOZTATNI se 2026-ig, se akkor vagy az után. Főleg, ha nem is akarják.
Tehát a bebetonozott fideszesekhez (vagy akiket még ez után fognak bebetonozni) nem fognak tudni hozzányúlni, kezdve az AB tagjaitól Polt Péteren és az MNB elnökön át mindenkiig, akit addig betesznek az Alaptörvénybe. Pl egy új 2/3-os elnöki vagy kormányzói rendszert, ahol a miniszterelnököt az elnök nevezi ki. (Nem tippeket akarok adni.)
Tehát ez az út NEM ad lehetőséget a diktatúra felszámolására, még az azon belüli érdemi vagy lényegi változtatásra se Orbán leváltásán kívül.
Ezért ki merem jelenteni, hogy a pártstruktúra megváltoztatása és a Tisza párt 2026-os választásra való készülése csak azt a célt szolgálja, hogy Orbánt „megrendszabályozzák” az eddigi irányítói.
Megmutatták neki, hogy ők irányítják a politikai folyamatokat, és Orbán addig a vezetője ennek, amíg ők akarják.
Tehát az egyik út Magyar Péter és a Tisza párt számára, ha ennek az alkotmányellenes diktatúrának az egyik pártjaként 2026 UTÁN RÉSZT VESZ A DIKTATÚRA TOVÁBBI FENNTARTÁSÁBAN, ÉS ANNAK MŰKÖDTETÉSÉBEN valamilyen formában.
Leginkább ellenzékként, vagy új kormánypártként, fideszes alaptörvényi keretek közt.
.
A másik út, amit Magyar Péter és a Tisza párt választhat, az a Magyarország (ideiglenes) Alkotmánya mutatta út, AZ IGAZSÁG ÚTJA.
Ez MAGYARORSZÁG ALKOTMÁNYOS RENDJÉNEK HELYREÁLLÍTÁSÁRÓL SZÓL Magyarország Ideiglenes Alkotmánya mutatta út alapján.
Ez a diktatúra BÉKÉS, alkotmány és nemzetközi jog szerinti felszámolásáról, a nép (ideiglenes) alkotmányának megalkotásáról, és az új, szabad és független, jogfolytonos magyar állam megteremtéséről szól, mely a néphatalom elve alapján, a nép irányításával működik a nép érdekében. Melyben többé soha senki nem hozhat létre semmilyen diktatúrát.
Se kommunista, se liberális, se illiberális vagy feudális diktatúrát.
Ezt az Alkotmány mutatta utat egyedül a Szabadság Mozgalom képviseli, ezért mindenképp szükséges, hogy létrejöjjön a Magyar Péter által megígért beszélgetés köztünk és közte.
Hogy segíthessünk neki és a magyar népnek, hogy elmondhassuk, hogy hova visz az út, amin most jár, és mit kellene tegyen a magyar nép érdekében, ha valóban azt akarja megvalósítani, amiről beszél.
Ki kell derüljön, hogy Magyar Péter mit akar valójában kezdeni a Tisza párttal, és a változást akaró, most szavazó 1 380 ezer ember támogatásával.
Mert két dolog sose lesz a Magyarország nevű, alkotmányellenes diktatúrából, még Magyar Péter és a Tisza párt vezetésével se.
1. Sose lesz jogilag érvényes állam. (Mindig egy alkotmányellenes diktatúra marad)
2, Sose lesz jogfolytonos magyar állam. (Mert nem állam, jogilag nem létezik, és a jogfolytonos magyar állam a nemzetközi jog és Magyarország Ideiglenes Alkotmánya alapján most is a Magyar Köztársaság.)
.
Magyar Péter azt ígérte (videója bizonyítja a hang lekeverése előtt) hogy június 9-e után tudunk beszélni.
Ma június 11-e van, ezért egy rövid emlékeztetőt küldök neki az általa megadott elérhetőségein, hogy a beszélgetésünk ne a távoli jövőben jöjjön létre, amikor már semmi értelme nem lenne.
Tőle függ, hogy betartja-e a szavát és a magyar nép jövője érdekében rövid időn belül találkozunk, el tudjuk-e neki mondani, amivel segíteni tudjuk a döntését.
A többi (Magyarország további sorsa) tőle és a döntésétől függ.